Budget

Finns det något roligare man kan göra en onsdag kväll än att hålla på med husbudgeten? Well, förmodligen men det måste ju göras med. Vi har haft en del extrakostnader som vi anade skulle komma, typ markarbetet som alltid är väldigt svårt att uppskatta även om vi faktiskt kom väldigt lindrig undan. Dock är den lilla felberäkningen ingenting mot vad kostnaderna till kommunen stack iväg.
 
Vårt bygglov blev ungefär 100% dyrare än vad de informerade att det cirka skulle kosta, berodde tydligen på husets storlek. Sen tillkom det en kostnad för redan insprängd servisledning på + 25 000 och nästan 10 000 extra på anslutningsavgiften för VA.
 
Som tur är har dock en del kostnader också blivit lägre, som tillexempel kostnaden för plattan på marken. Så hittills ligger vi + 200 000 mot ursprungsbudgeten vilket såklart känns väldigt bra med tanke på att "den roliga" delen att spendera pengar på inte riktigt kommit än.
 
Nåja vi får väl se var vi hamnar i slutändan men det finns hopp än så länge att inte bryta budget....vilket jag förstått är supervanligt, om inte regel, att göra vi husbygge ;)