Vinkyl

Med risk för att låta aningen alkoholiserad...men jag älskar vin. Framförallt rött! Dessutom tycker vi om att ha vänner hemma och bjuda på middagar och tänk så trevlig att då kunna plocka fram en helt rätt tempererad flaska att bjuda på. Att bjuda på vin var dessutom mitt och Jockes säkra kort de första månaderna vi träffades för att se till så att den andra inte kunde köra hem på kvällen...men det är en annan historia ;)
 
Vi har en vägg i köket där vi hade tänkt placera kaffemaskin och vinkyl bredvid varandra, på andra sidan väggen går trappan + ett mindre förrådsutrymme var tanken. Då hade vi tänkt oss en inbyggnadsvariant ungefär som nedan                                      
                              
Bild lånad av vinkylen.se
 
I den här kylen ryms 50 flaskor, vilket egentligen är ganska många men ändå rimligt. Tyvärr insåg vi häromdagen att vi inte kommer kunna placera kylen och kaffemaskinen bredvid varandra utan att totalt förstöra förrådet eftersom vi måste ta hänsyn till vilken höjd maskinerna ska hamna i, i förhållande till hur trappan går upp på andra sidan väggen. Utrymmet är alltså begränsat! Att helt stryka vinkylen är inget alternativ så nu försöker vi hitta andra lösningar. Alternativen är:
- Placera vinkylen under kaffemaskinen
- Placera vinkylen under Micro och ugn
- Satsa på en stor vinkyl istället och placera den till höger om frysen, närmst matplatsen och sittdelen av bardisken.
 
 
Bild lånad från pinterest. Alternativ 2.
 
Bild lånad av koksportalen.se. Alternativ 3 och helt klart det val som just nu toppar för mig.
 
Men en stor vinkyl rymmer ca 130 flaskor vilket är brutalt många, men så kul det vore att fylla den med vin från alla länder jag reser till varje vecka. Däremot är en sådan kyl inte gratis och skulle kosta någonstans mellan 5000-10 000 SEK mer än en liten beroende på vilken modell man satsar på. Det viktiga är att det är rostfritt och att den har två temperaturzoner, men även med dessa krav finns det en uppsjö av modeller och prisklasser. Tål att tänkas på...vad tror ni blir bäst?
 
byggahus - bygganytt - kök - matplats - vinkyl